Дърво, камък и плочки за баня

Posted by admin 22.06.2017 0 Comment(s)

Бъдете смели когато обзавеждате новата си баня.  Използвайте комбинации от органични материали и модерни плочки за баня, които да създадат една динамична атмосфера и усещане за живот в интериора. Целта е да постигнете чисто и стилно усещане без да претрупвате помещението с излишни предмети.

 

Съпоставката и съчетанието на дърво и камък например е много умно и комбинативно решение и пасва на новите идеи в дизайна. Така получавате  много силно присъствие от природата с плочки за баня по средата, които осмислят цялата комбинация. Нека се представим следната композиция. Стояща вана от камък в по-малък размер е поставена върху влагоустойчиво дърво, а до самото място се отива стъпвайки по плочки за баня в неутрален цвят, които създават едно преливащо усещане. В рязък контраст са плочки за баня на стената зад ваната и като цвят и като форма.

 

Дървото определено навлиза в банята в нови измерения. Много популярни са дървените плотове за баня, върху които се поставят стилни и модерни мивки за баня, които заемат все по-интересни форми, цветови решения и модерна функционалност. В този аспект като рязък контраст на това пространство идват белите плочки за баня на пода до композицията. По този начин те подчертават естественото излъчване на дървото и красивия дизайн на мивката.

 

Органичното докосване е това, което дизайнерите адмирират най-много. Модерните дизайнери наричат природата най-големия създател. Нейните естествени суровини, дават огромно пространство за работа и множество от възможности за уникални дизайнерски решение и изумяващи усещания в интериора. Дизайнерите спекулират с вариантите на естествената форма и на вече преработената като съвършено различни неща, по този начин те постигат уникални решения за банята.

 

Богатата гама от усещания която каменните повърхности, топлината на дървото и другите естествени материи донасят в интериора, играят основна роля в тяхното използване в дизайна на банята. В този смисъл, разумното използване на плочки за баня може само да подчертае тази естествена сила на природата вътре в интериора.