Гранитогрес и природа в банята

Posted by admin 02.02.2017 0 Comment(s)

Керамичните плочки са най-обичания материал за баня. Те са признати и са си спечелили уважението на всички. Но с технологичния прогрес идват и по-новите и съвременни материали. Те навлизат в домовете ни и променят интериора ни. Едни такива са плочките от гранитогрес и от естествен камък. Те са подходящи в различни комбинации, стилове, дизайни и са страхотно решение за вашата баня.

 

Искате стени от дърво в банята – слагате плочки от гранитогрес с дизайн на дърво. За довършителните материали при ремонт е казано почти всичко. Едно от най-важните качества на гранитогреса е здравината и силата му – тази плочка е почти невъзможно да се напука. Освен това, за разлика от керамичните плочки, гранитогреса е абсолютно гладък и с остри ръбове. Така че и човек с малко опит, ще ги напасне лесно при лепене.

 

Под от камък, на фона на „дървените“ стени. На помощ идват плочките от гранитогрес с имитация на естествен камък, в сив оттенък. Получава се идеално съчетание с „топлия“ цвят на стените и дървените мебели в банята. Създава се една атмосфера на природна хармония и топъл уют. Монтажа е лесен – лепенето на гранитогреса на пода, почти не се различава от лепенето на керамични плочки.

 

При така създаденият природен пейзаж, липсва само слънце. Ето ви идея: направете фалшив прозорец, с който ще имате усещане за ярка слънчева светлина. Вграден LED панел на тавана е решението. Окаченият таван от влагоустойчив гипсокартон е желателен. Изберете за материал матиран плексиглас. Така кондензацията няма да е видима, за ваше успокоение. А и светлината ще бъде по-приглушена.

 

Ако пък искате да се докоснете максимално близо до природата и натуралното, можете да поръчате стъклото с някакви флорални мотиви или пък с тема с изглед към синьото небе, с няколко облачета, например. В съчетание с LED подсветката, ще стане много ефектно, като банята ще се разшири визуално и ще се изпълни с чувство на простор и свежест.