Как да се грижите за керамичните плоскости и повърхности в банята и тоалетната

Posted by admin 16.05.2018 0 Comment(s)

Когато става дума за керамични повърхности в банята, плоскости и керамични аксесоари за баня, всъщност ние говорим за изделия и уреди за баня от най-различно естество. Керамика в банята и тоалетната са възможно плочки за баня – гранитогрес или фаянс, санитарен фаянс или санитарен порцелан – тоалетна чиния, биде, умивалник и т.н.

 

В модерната епоха, когато керамичното производство разширява обхвата си, става ясно, че тазо материя е една от най-лесните за чистене, но при условия, че се чисти правилно. Ето няколко съвета какво да правите и какво не, за да поддържате чисти, здрави и функционални керамичните повърхности в банята.

 

Не пропускайте да почистите подовите плочки както подобава, за предотвратявате натрупване на мръсотия върху самите плочки и при фугите.  Мийте пода редовно, а след това го подсушавайте добре. Толкова просто решения, с винаги добри резултати.

 

Освен ако нямате свръхтехнологична мивка в банята, която се самопочиства, то когато върху вашия умивалник падат някакви петна, моментално трябва да ги отстранявате. Мивката е една от най-използваните повърхности и тя трябва да бъде винаги чиста. Ако оставите петна да се натрупат не само, че изчистването ще е по-трудно, а химическите препрати, които ще използвате след това само ще разрушават финитурата на мивката. В този смисъл избягвайте да забравяте разни течности, храна, отворени тубички паста за зъби и изобщо неща, които може да нанесат трайни вреди. 

 

Забравете белината, абразивните препарати, металните четки и други стари предмети, с които сте почиствали преди. Днес можете да разгледате и да научите нови методи, да проучите пазара за нови препарати и гъби, почистващи аксесоари, които да не нарушават фината керамична повърхност.   

 

Също така, не използвайте прекалено голямо количество вода, за да миете пода и повърхностите в банята. Защото това може да уврежда както цялостта на фугите, както и да прониква през фините пори на керамиката, за да уврежда структурата в нейната дълбочина. Грижите са простички, нужно е просто да правите нещата редовно.