Комплект за баня

Posted by admin 13.04.2021 0 Comment(s)

Комплектът за душ обикновено включва различни елементи за обзавеждане за баня: смесител, табла, странични стени, покрив, шлаух и слушалка. В допълнение, душ кабината може да бъде оборудвана с комплект за баня акесоари - система за хидромасаж, парогенератор и др.

 

 

Смесителите за душ могат да бъдат с единичен лост или с два лоста (лостове или ръкохватки). И двата типа имат своите предимства, така че изборът до голяма степен ще зависи от вашите дизайнерски предпочитания.

Почти всички съвременни смесители са оборудвани с аератор - специална дюза на чучур, който пречиства водата, изравнява струята и помага за намаляване на консумацията на вода.

Много смесители също са оборудвани с термостат, който ви позволява да поддържате дадена температура на водата.

 

Изборът на душ глава е въпрос на вкус и индивидуални предпочитания. В допълнение към обичайната функционална душ глава с шлаух, има статични и таванни глави за душ, които се намират върху рамо. Статичната глава може да бъде монтирана към една от стените на душа, а таванната - към тавана, когато са вградени. Някои модели душове комбинират и допълнителни елементи. Това може да бъде комплект за баня сапунерка, аксесоари, хидромасажни панели, термостати, парогенератори и други устройства за релаксация.

 

В съвременните душове можете не само да измивате и провеждате уелнес процедури, но и да се забавлявате и дори да работите. Много модели са оборудвани с допълнителни функции, което по време на приемите душ ви позволява да слушате музика, да гледате филми или да говорите по телефона. В търговската мрежа се предлагат комплекти с допълнителни функции - комплект за баня от 3 части, 4 части, 5 части и т.н. В магазините може да намерите комплект за баня с огледало, радио, телевизия, видео плейър, високоговорител - това не са всички възможности на душовете. Най-новите модели са оборудвани с интелигентна система, която независимо контролира режимите и функциите на душ кабината.