Мозайка за банята – античност и модерност, събрани в едно

Posted by admin 30.06.2017 0 Comment(s)

За декоративна мозайка в банята използвате гранитогресни плочки за баня или мозаечна стъклокерамика

Декорацията в банята поставена като облицовка на под и на стена е един от най-важните естетически елементи в обзавеждането. Тук бихме искали да ви запознаем с идеята за декорация в банята чрез инсталирането на плочки за баня, които имитират мозайка. Като забележете именно плочките за баня са ключът към тази инсталация, няма да е нужно да редите камъче по камъче, така че да се върнете към античността.

 

Все пак точно в античността се корени идеята, чрез малки камъчета в различни цветове да се нарежда мозаечна композиция на пода или на стената в дадена сграда, така че да свързва собственика с неговото владение и неговата култура. В България има примери в музеи и на терен, които показват как хората в античността са облицовали с мозайка под в едни изключително красиви инсталации.

 

Нека обаче се върнем на декорацията в банята. Разбрахме че мозаечните инсталации са наследство от античността, но модерният принос се състои в друго. Процесът в улеснен в много голяма степен с полагането на плочки за баня, които имитират мозайка и пресъздават една композиция в най-различни цветови текстури, форми и изображения. Това може да се постигне по-особено стилен и визуално атрактивен начин чрез плочки за баня гранитогрес имитиращи мозайка.

 

Мозайката в банята може да бъде постигната и чрез мозаечна стъклокерамика. Това също са плочки за баня с изключителна естетическа стойност, която може да превърне всеки интериор в банята в храм на красотата и изяществото. Разбира се, това са решения, които имат различен блясък в изпълнението. При положение, че искате по грубо усещане, с матов блясък, избирате плочки за баня гранитогрес имитация на мозайка, обаче ако искате блясък и виртуозност, мозаечната стъклокерамика е вашия избор.