Плочки за басейн

Posted by smelio 21.07.2022 0 Comment(s)

Независимо дали изграждате чисто нов басейн или просто искате да създадете нов вид на съществуващия си басейн, изборът на правилните плочки за басейн може да бъде трудно решение.

 

Не само трябва да изберете опцията за облицовка във вътрешността на вашия басейн, но също така трябва да помислите за избора на плочки за зоната около басейна. Ще искате нещо, което отговаря на бюджета ви, е издръжливо, лесно за почистване и разбира се изглежда страхотно!

 

 За да ви помогнем да започнете да мислите за избора на правилните плочки за басейн, ето нашите съвети, които да имате предвид.

 

Избор на правилния тип плочки

 

Едно от първите решения, които ще вземете, когато избирате новите си плочки за басейн, е какъв материал искате. Плочките за басейн могат да бъдат от керамика и гранитогрес, стъкло или естествен камък.

 

Керамиката и гранитогресът традиционно са били предпочитаният избор при плочките за басейни и са чудесни за тези със строг бюджет. Плочките могат да бъдат ръчно рисувани със сложни мотиви, оформени в мозайка, или класически сини монохроми.

 

Ако търсите нещо, което наистина да вдъхне живот на вашия басейн, тогава може да сте по-склонни да изберете стъклени плочки. Въпреки че са малко по-скъпи от керамиката и гранитогреса, стъклените плочки блестят на променяща се светлина или когато водата тече по повърхността им, създават наистина привлекателна визия. Стъклените плочки за басейн също са изключително издръжливи и непорести, което означава, че е по-малко вероятно да се износят, избледнеят или обезцветят.

 

Избор на правилния цвят

 

След като сте избрали какъв вид плочка искате, следващата стъпка е да изберете цвят. Най-често срещаните цветове на плочките за басейни са синьо, зелено и бяло, тъй като отразяват светлината и водата доста добре и правят басейните да изглеждат ярки и привлекателни. Ако искате да добавите дълбочина и измерение към басейна, изберете по-тъмни или смесени цветове или за да създадете привличаща вниманието характеристика в басейна си, опитайте да добавите акцентен цвят към дизайна си.

 

Когато пазарувате плочки за басейн, просто не забравяйте, че плочките ще променят цвета си в зависимост от светлината и яркостта на слънцето, отраженията от дървета и конструкции и когато са потопени във вода; така че не се увличайте твърде много в избора между два много сходни нюанса!

 

Къде поставяте плочките за басейн?

 

Когато избирате вашите плочки за басейн, трябва да сте сигурни, че вашият избор ще допълни и зоната около басейна. Поради тази причина е важно да помислите за всички области на приложение на плочките в зоната на вашия басейн от стените и пода на басейна, до водната линия и кантовете, и заобикалящата ги палуба. Възможно е именно за тази характеристика на оформлението на басейна да ползвате съветите на специалисти.

 

Има си плочки, които маркират докъде е водата в басейна. Те се поставят на ръба, те може да имат декоративен характер, за да маркират идеалното ниво на водата. Покриването на ръбът или границата на целия басейн се простира над или над водната линия, затова там се избират друг вид плочки.

 

Стени и подове на басейна. Можете да запазите нещата класически и прости с една плочка, която да покрие стените и пода на вашия басейн, или можете да бъдете креативни с декоративни мозаечни плочки, за да създадете впечатление за вашия басейн.

   

Палуба. Зоната около вашия басейн ще трябва да бъде оборудвана с противоплъзгащи плочки или материали с по-добро сцепление. Това е особено важно, ако около басейна ви играят деца.

 

Това са основните неща, които трябва да знаете при търсене на плочки за басейн. Специалистите може да ви предложат правилните модели като материал и качества, а вие като собствениците, можете да изберете сами цветовете, мозайките, декорациите, за да добавите персоналния момент.