Плочките за баня и тяхното качество. Как да го проверим?

Posted by admin 18.09.2017 0 Comment(s)

Ще разберете как да оцените качеството на плочките за баня в детайли с помощта на тази статия.

 

Отхвърляне на бракуваните - проучване на плочките за дефекти

Започнете с оглед на елементите, които веднага се виждат и без да сте експерт. Става дума за: нащърбване,  драскотини, петна с друг цвят, пукнатини, грапавини по емайла, които не са от декора.

Всякакви вдлъбнатини или издатини, които дори и съвсем малки може да ви се сторят незначителни, ще затруднят поставянето на плочките в банята.

 

Клас и калибър на плочките за баня

При избора е необходимо да се вземат под внимание класа и калибъра на плочките. На всяка опаковка има маркировка. По цвета й ще разберете какъв сорт е въпросният модел. Плочките от първи клас са маркирани в червено, втори клас в синьо, а трети в зелено. Това означава, че в първи клас възможността от производствени дефектни е не повече от 5% от общото съдържание на пакета. При 2 клас броят на дефектните елементи е по-малко от 25%, а трети клас позволява 25 или повече процента.

 

Тъй като материалът се смесва за всяка партида отново, в отделните кутии е възможно разминаване в цветовете. Ето защо е важно да се избере керамика от една и съща партида – тоест номера на партидата трябва да е отбелязан.